blog

JCDecaux-QlockTwo

Voorbijgangers kunnen momenteel op straat in één oogopslag zien hoe laat het is. Buitenreclamebedrijf JCDecaux toont op zijn digitale Mupi’s een aantrekkelijke klok.

Een koffie-afspraak hier, een vergadering daar: tijd speelt een belangrijke rol in ieders dagelijks leven. Om ervoor te zorgen dat iedereen helemaal bij de tijd is, gaat JCDecaux een moderne klok van Qlocktwo weergeven op zijn digitale Mupi’s, die sinds afgelopen december in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht te vinden zijn.

“In de huidige 24-uurs-maatschappij leeft iedereen met een schuin oog op de tijd”, licht Bart de Vries toe, Commercieel Directeur JCDecaux Nederland. “Qlocktwo demonstreert hoe adverteerders niet alleen puur met reclame maar ook met creatieve content hun product onder de aandacht kunnen brengen. Content die tegelijkertijd een relevante dienst is, zoals een publieke klok waarop je zonder extra handeling in één oogopslag de tijd kunt zien. Dit is een mooi voorbeeld van een Out of Home Advertorial.”

Voor deze publieke tijdsservice is de klok van Qlocktwo, dat ook horloges, wand- en tafelklokken produceert, omgezet in digitale content, voor weergave op het digitale netwerk Métropole van JCDecaux. Qlocktwo toont de tijd op moderne en elegante wijze met wisselende tekstelementen per vijf minuten. Deze weergave is gebaseerd op de manier waarop mensen met elkaar spreken over tijd, zoals ‘het is vijf over tien’ of ‘tien voor half vijf’. Per uiting van 10 seconden worden twee klokken getoond. De eerste geeft de actuele tijd weer in het Nederlands, de tweede in een andere taal. Het bijzondere design van Qlocktwo wordt internationaal geroemd en is onder meer bekroond met de redDot Design Award en een iF Product Design Award.

De Buitenreclamevariant van de digitale klok van Qlocktwo is het resultaat van een samenwerking tussen JCDecaux en Outatime Consultancy. De digitale Mupi’s zijn in Amsterdam onder meer te vinden bij Centraal Station en op het Damrak en Leidseplein.

Gepubliceerd op: 5 oktober 2016 | Permalink | Geen reacties » | Geplaatst in: Algemeen, Amsterdam, Buitenreclame, Campagnes

Geef je reactie

JCDecaux Nederland B.V.

Hoofdkantoor:
Gebouw Eurocenter II
Barbara Strozzilaan 374
1083 HN Amsterdam

Centraal Magazijn:
Zenderstraat 27
1324 KR Almere

Postadres:
Postbus 7979
1008 AD Amsterdam

T 020 660 7500
F 020 660 7575
E [email protected]

Recente Reacties